17 Eylül 2013 Salı

SARIGERME, Türkiye

Sarıgerme, Dalaman havaalanına 12 km mesafede küçük, sakin bir köy ancak burayı özel kılan tarafı muazzam güzellikte bir denize ve sahile sahip olması. Sarıgerme Türkler tarafından henüz tam olarak keşfedilmemiş bir yer. Turistlerin % 80'nini yabancılar oluşturuyor. Tek bir ana cadde üzerinde karşılıklı dizilmiş ve çakma T-shirt,çanta,Ugg botlar satan dükkanların olduğu sakin bir kasaba. Bir kaç restoran ve pub bulunuyor. Yemekler genel olarak lezzetli. Dolphin restaurant, Bella restaurant ve Paradise restaurant bizim beğendiğimiz restaurantlardandı. Yiyecek fiyatları Dolphin'de biraz fazla olmakla birlikte genel olarak makul.

Dalaman havaalanından buraya ve çevredeki diğer turistik yerlere taksi ile gidebiliyorsunuz ancak ücretler biraz pahalı. En yakın yer olan Sarıgerme bu sene 65 ytl. idi. Sarıgerme sahili ve denizi Türkiye deki birkaç mavi bayraklı sahilden biri ve deniz suyu bakteri değerleri temmuz - eylül arasında neredeyse sıfırdı. Oldukça uzun ve geniş kum sahili var. Deniz suyu temmuz - ağustosta ılık denebilecek kadar sıcakken eylül ayında daha soğuk olduğunu söyleyebilirim. Genelde rüzgarlı bir bölge ancak keyif kaçıracak kadar değil. Sahili çok ince kumuyla koruma altındaki kum zambaklarına da ev sahipliği yapmakta. Biz son 4 senedir yaz tatillerimizin en azından 3-4 gününü burada geçiriyoruz. 

Sarçed plajı hem ulaşımı hem de sunduğu hizmetlerle bizim favorimiz ancak içeriye evcil hayvan sokulamıyor. Bunun için belediye plajına gitmek gerekiyormuş. Oraya hiç gitmedik bu yüzden bir bilgi veremeyeceğim. Sarçed ( Sarıgerme çevre eğitim derneği) plajına dönersek giriş ücreti kişi başı 2,5 ytl ve bu sene açılan otoparka girişi otomobil için 5 ytl. İçeride yiyecek içecek büfesi, piknik alanları, sağlık kabini, duşlar, kabinler ve WC bulunuyor. Çocuklar için oyun alanı ve kanatlı hayvanlar hayvanat bahçesini de unutmamak gerek. Çok temiz ve nezih bir yer. Bangır bangır müzik yok. Büfe de seçenekler biraz kısıtlı. Hamburger,tost,6 çeşit gözleme ki benim favorim patateslisiydi :),katmer,çiğ börek çeşitli abur cuburlar var. Fiyatlar ise oldukça makul, gözleme, hamburger 5ytl. çiğ börek 3ytl. İçecek olarak çay, meşrubatlar, gazlı içecekler ve Tuborg bira bulunuyor. Kutu bira 5 ytl. 

Sarıgerme konumu itibari ile oldukça avantajlı bir noktada. Ege deki bir çok tatil beldesine oldukça yakın böylece günü birlik turlarla 12 adaları, Fethiye'yi, Dalyan'ı gezebilirsiniz. Birçok tur firmasının köy içinde standı oluyor, biz "basket travel" turlarına katıldık. Gayet keyifli geçti hepsi. Özellikle 12 adalar ve Dalyan turunu tavsiye ederim. ( http://baskettravel.com/Excursions.html )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder