31 Ağustos 2013 Cumartesi

KÖPEĞİNİZLE YURT DIŞINA ÇIKMAK

Londra'ya taşınma konusu hayatımıza girdiği zamanlarda ilk düşündüğümüz konulardan biri Köpük'le ilgili nasıl bir süreç yaşayacağımız olmuştu. İnternetten birçok sitede türlü bilgiler okudum. İngiltere bu konuda özellikle çok sıkı kuralları olan bir ülke. 2012 yılına kadar evcil hayvanların ülkeye girişinde karantina uygulaması bulunuyormuş.  Ancak şuan yaklaşık 4 ay evvelinden gerekli hazırlığı yaparsanız en azından istenilen şartları oluşturabilirsiniz.

Öncelikle evcil  dostunuzun cipinin takılı olması gerekiyor. Sonra da bütün aşı ve tedavilerinin tam ve zamanında yapılarak çipine ve sağlık karesine kayıt edilmesi. En önemli aşı kuduz aşısı. Kuduz aşısı yapıldıktan bir ay sonra kan tahlili yapılmalı. Bu tahlilde aşının tuttuğu anlaşılıyor ise 3 ay bekledikten sonra İngiltere'ye giriş yapabiliyorsunuz. Tabi bu sadece işin zaman alan kısmı. Diğer istenilen belgeler için https://www.gov.uk/take-pet-abroad sitesinden en güncel ve doğu bilgi edinilebilir.
Biz Köpük' ün cipini kuduz aşısından sonra taktırdığımız için şuan biraz sorun yaşıyoruz. Tekrar aşı yaptırıp bir ay sonra kan testi yaptırıp sonra da 3 ay beklememiz gerekecek ne yazık ki :(

Bu işlemlerin maliyetinden bahsedersek de kuduz aşısı yada çip taktırmayı ekstradan saymıyorum. Kan tahliline 350 ytl. verdik. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder