28 Ağustos 2013 Çarşamba

Samsung GALAXY Note 8.0 _ yaratıcılığı destekleyen teknoloji

Teknolojiyle yıldızım bir türlü barışmayacak diye düşünürdüm. Bilgisayar oyunlarına hiçbir zaman ilgi duymadım, süper mario bile oynamamış bir insanım. Akıllı telefonlar çıktığında, ne gerek var, telefon telefon olsun, fotoğraf makinası da fotoğraf makinası,  i-phone'lar kızılay dağıtmış gibi hepimizin elinde ( bende de var itiraf ediyorum, eşim sayesinde ama ), tüketim toplumunun yeni oyuncağı diyordum.

Eşim, benim aksime bir teknoloji manyağı, günceli takip etmekle kalmaz, aklına yattıysa mutlaka edinir bir tane. Ben de onunla bu dünyayı ister istemez keşfetmeye başladım ve aslında biraz ilgilenince teknolojinin o eski soğuk dijital dünyasından sıyrıldığını, daha kullanıcı merkezli, kişiyi kalıplara sıkıştırmaktan uzaklaşmış, bir nevi yaratıcılığı teşvik eden bir hale geldiğini hayretle gördüm. Sanırım fazla uzun süredir ön yargılarım nedeniyle bu dünyaya sırt dönmüşüm ve pek çok yeniliği kaçırmışım. Benim neslimin kadınları artık ekonomik özgürlükleri olan şehirli, modern kadınlar belki ama bu seferde teknoloji konusunda erkeklere bağımlılığımız devam ediyor gibi, en azından benim öyleydi. Ben de dedim ki madem yeni bir dönem başladı hayatımda sırt çevirdiğim ne varsa şöyle bir tanımaya çalışayım :) 

Karşınızda yeni yardımcım : Samsung GALAXY Note 8.0















Kendime bir blog ile günlük tutmaya karar verdiğimde bunun için bir de blog defterine ihtiyacım olur diye düşündüm. Her yere kolay taşınacak boyutta ve ağırlıkta, pratik şekilde açıp kapatabileceğim, hızlı görseller oluşturacağım, anı yakalamakta gecikmeyecek bir alet. Bunun yanında, manuel bir insan olduğumdan, alışkanlıklarıma da hitap etmeliydi. Biraz araştırdığımda Galaxy note 8.0'in bunların çoğunu karşıladığını gördüm ve denemeye karar verdim. Doğru bir seçim yapıp yapmadığımı önümüzdeki günlerde paylaşacağım. 

3 yorum: