13 Şubat 2014 Perşembe

Windsor Castle


http://en.m.wikipedia.org/wiki/Windsor_Castle

Güneşli bir Londra sabahı kış aylarındaysak sizi kandırmasın. Windsor kalesini gezmek için böyle bir günü seçmiştik ama dışarının ne kadar soğuk olabileceğini tahmin edememişiz. Neyseki, halen kraliyet ailesi için zaman zaman ikamet olarak kullanılan bu ortaçağ kalesinde, kalenin içi ve kilise gibi kapalı mekanları da gezebilirsiniz.


Burayı gezerken dikkat edilmesi gereken en önemli konu zaman çünkü açık mekana son giriş saati olduğu gibi kapalı mekanların her birinin de ayrı kapanma saati var. Bu yüzden burayı öğleden sonra gezmeye başlarsanız her mekana yetişemeyebilirsiniz. Ama üzülmeyin, biletinizi buradaki gişeden aldıysanız ve çıkışta biletinizi damgalatırsanız 1 yıl boyunca sadece sizin adınıza geçerli olacaktır. Tekrar gelebilirsiniz.

http://www.royalcollection.org.uk/visit/windsorcastle

Eğer kaleyi gezmek istiyorsanız gitmeden önce bu siteden bilgi edinmenizde fayda var. Hala kullanılan bir mekan olduğu için açılış kapanış zamanları çeşitlilik gösteriyor.


Kale sınırları dışındaki bu parkta bölge sakinleri köpekleriyle olduğu kadar kendi atları ile de gezinti yapabiliyorlarmış. Parkın perspektifi de ayrıca çok etkiliydi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder