4 Aralık 2013 Çarşamba

Samsung Galaxy Note 8.0 ve Bump !

Evet, galaxy note 8.0 imi uzun bir süredir kullanıyorum sanırım artık olumlu ve olumsuz yönlerinden bahsetme zamanı geldi.

Önce olumlu özellikler:
* Ağırlık ve ekran büyüklüğü olarak optimum boyutlarda diye düşünüyorum, bu sayede sürekli yanımda taşımada, yolda yürürken kullanmakta zorluk yaşamadım.
* Gazete, dergi, kitap okumak, facebook takip etmek, dizi seyretmek için ideal. Örneğin metroda ayakta kalsanız bile galaxy note'u rahatlıkla kullanabilirsiniz. Görüntü kalitesi tatmin edici.
* S kalem kullanımı ve yazı algılaması çok başarılı. Siz zamanla kaleme alışırken o da sizin yazı karakterinize alışıyor :)
* Not tutmak, liste hazırlamak, günlük tutmak gibi işlevler için hem kullanışlı hem de S kalem sayesinde yaratıcılığınızı kullanabiliyorsunuz.

Olumsuz özellikler:
* Kamerasını başarılı bulmadım. Flaşı yok ve ortalama kalitede fotoğraf ve video çekiyor.

Galaxy note 8.0'ın kamerasından memnun olmadığım, çoğu zamanda sırf fotoğraf çekmek için fazla büyük olduğundan fotoğraf çekmek için iPhone 4S'imi kullanıyorum.

İşte bu noktada yazı başlığımda bahsettiğim "bump" programı devreye giriyor. (https://bu.mp) Bump aygıtlar arasında veri paylaşımı programı ve en güzel özelliği android ve ios işletim sistemleri arasında da veri paylaşımına imkan sağlaması. Çok da eğlenceli bir bağlantı yöntemi var.
Bump programını her iki alete de yükleyip çalıştırıyorsunuz. Tabi aletler aynı zamanda internete de bağlı olmalı. İki aleti nazikçe birbirine tokuşturunca bağlantı kuruluyor ve veri paylaşımı sağlanabiliyor. Böylece bloğumda kullanmak istediğim fotoğrafları rahatlıkla IPhone'dan Galaxy note 8.0'e aktarıyorum.


1 yorum:

  1. bump uygulaması çok iyiymiş :) çok lazım oluyor bu. hep mail atıyordum kendime. bump'a bakacağım :)

    YanıtlaSil